Låna & finansiera

Om du behöver låna pengar snabbt

21 april, 2013

Låna pengar snabbtDet finns tillfällen då man snabbt behöver ha tillgång till pengar. Lösningen för de flesta är då att låna pengar, antingen av en bank eller av vänner och familj. Om det senare inte är möjligt kan det vara nödvändigt att söka upp en bank och lämna in en låneansökan. Om du gör detta över nätet får du vanligtvis snabb behandling av din låneansökan och banken återkommer snabbt med besked som du får eller inte får låna den summa du ansökt om. Kolla in www.lanapengarsnabbt.net för mer information om snabblån.

De lån som betalas ut snabbast är de så kallade snabblånen eller sms-lånen. För dessa aktörer tar det vanligtvis en dag att behandla låneansökan, och i vissa fall får du pengarna på kontot redan samma dag.

Det som kännetecknar snabblån är att de kostar ganska mycket pengar. Ränta och avgifter är höga i förhållande till andra typer av lån, t.ex. hypotekslån. Här får du som låntagare göra ett övervägande om det är värt priset att få snabb tillgång till lånade pengar. Alternativet kan vara att gå till sin bank och be om att få utöka ett befintligt bolån. Det tar ofta några extra dagar eller upp till en vecka om banken godkänner det utökade lånet. Har du den tiden är det helt klart mer fördelaktigt än att ta ett snabblån. Ett snabblån på 3000 kr kostar vanligtvis 300-500 kr i ränta och avgift och lånet ska vara återbetalat på 30 dagar.